fbpx

PRAVILNIK NAGRADNOG KONKURSA „Kume, kidaš!“

 

 1. NAZIV, SEDIŠTE I DRUGI BITNI PODACI ORGANIZATORA NAGRADNOG KONKURSA

Organizator nagradnog konkursa „Kume, kidaš!“ je Domaći trgovački lanac d.o.o. Beograd, sa sedištem na adresi Đorđa Stanojevića 12, Beograd, Srbija, PIB: 106939760, Matični broj: 20710268, u daljem tekstu: Organizator.

 

 1. CILJ KONKURSA

Nagradni konkurs će biti organizovan u svrhu promocije brenda Organizatora (Domaći trgovački lanac ili, skraćeno, DTL) kao i brendova svih njegovih članica: DTL PerSu, DTL Senta Promet, DTL Dima, DTL Tekijanka, DTL Podunavlje, DTL Žuti marketi, DTL Morava, DTL Viva, DTL Zlatan Trag, DTL Vum, DTL Europrom, DTL Proleter, DTL Leon i DTL Styline.

 

 1. NAZIV, VREME TRAJANJA I MESTO ODRŽAVANJA NAGRADNOG KONKURSA

Nagradni konkurs pod nazivom „Kume, kidaš!“ biće organizovan na društvenim mrežama brenda DTL (Facebook stranica DTL Domaći Trgovački Lanac i Instagram stranica dtl.srbija) u periodu od 21.07.2023. godine u 00:01 časova do 11.08.2023. godine u 23:59 časova.

 

 1. USLOVI ZA UČESTVOVANJE U NAGRADNOM KONKURSU

Na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici organizatora biće objavljen post kojim će biti postavljen zadatak svim učesnicima. Pravo učešća u nagradnom konkursu imaju svi pratioci Facebook stranice DTL Domaći Trgovački Lanac i Instagram stranice dtl.srbija. Ukoliko potencijalni učesnik nije pratilac napred navedenih stranica, potrebno je da zaprati obe stranice pre pristupanja rešavanju zadatka.

Svа punоlеtnа, poslovno sposobna fizičkа licа sа prеbivаlištеm u Rеpublici Srbiјi imајu prаvо dа učеstvuјu u nagradnom konkursu (dalje: „Učesnici“), izuzеv licа zaposlenih u DTL-u, DTL PerSu, DTL Senta Promet, DTL Dima, DTL Tekijanka, DTL Podunavlje, DTL Žuti marketi, DTL Morava, DTL Viva, DTL Zlatan Trag, DTL Vum, DTL Europrom, DTL Proleter, DTL Leon i DTL Styline kao i člаnоvа njihоvih pоrоdicа i lica sa kojima stanuju u zajedničkom domaćinstvu.

Оrgаnizаtоr zаdržаvа prаvо dа, pо sоpstvеnоm nаhоđеnju, izvrši mеrе prоvеrе gоrе nаvеdеnih činjеnicа.

Učеšćеm u nagradnom konkursu svi Učеsnici potvrđuju da su upoznati sa pravilima i da ista prihvаtајu.

Učešćem u nagradnom konkursu svi Učesnici pristaju da Organizator objavljene priče u komentarima, kao i ostale objavljene materijale (post, story, reels i drugo) koristi kao promotivne materijale bez dodatnih naknada Učesnicima.

Nagrađeni Učesnici pristaju da Organizatoru dostave lične podatke (ime, prezime, mail adresu, broj telefona, adresu stanovanja) u svrhu dostavljanja nagrade. Shodno Zakonu o Zaštiti podataka o ličnosti, podaci dobitnika (na Facebook-u i Instagramu) se čuvaju u bazi Organizatora onoliko dana koliko je potrebno da se poklon isporuči, a najviše 30 dana od dana proglašenja dobitnika, nakon čega će biti automatski izbrisani.

 

 1. MEHANIZAM ZA UČESTVOVANJE U NAGRADNOM KONKURSU

Ukoliko su svi napred navedeni uslovi ispunjeni, učesnik može da pristupi rešavanju zadatka tako što će u komentaru posta napisati zanimljivu priču o svom kumu i na zanimljiv i kreativan način objasniti zašto baš njegov kum ili kuma „kida“, tačnije na koji način je kum uvek tu da pomogne, reši problem ili neku tešku ili komičnu situaciju. Od učesnika se očekuje da na što zanimljiviji, kreativniji i originalniji način ispričaju priču o svom kumu.

Poželjno je, ali nije obavezujuće, da učesnik snimi i objavi priču na story-u na svom profilu i taguje svog kuma i DTL. Objavljene priče i na ovaj način, pored komentara, će se dodatno vrednovati.

Organizator zadržava pravo da sve objavljene komentare, story objave, post objave ili na bilo koji drugi način ispričane priče Učesnika u celosti ili u određenom delu objavi u story, reels, post ili highlights sekciji svog Instagram, Facebook profila ili na web sajtu www.dtl.rs, kao i na svom YouTube profilu.

 

 1. NAGRADE

Nagradni fond sačinjen je od ukupno 50 nagrada*, podeljenih u 3 grupe:

 • 44 x Set sačinjen od 2 majice „Kume, kidaš“ ili „Kumo, kidaš!“ i 1 paketa od 24 limenke Lav Premium 0,33l – nagrađeni učesnici će dobiti po jednu majicu za sebe i kuma/kumu i jedan paket od 24 limenke Lav Premium piva 0,33l
 • 2 x set sačinjen od 2 majice i 2 vaučera od po 10.000 dinara za kupovinu u DTL prodavnicama – nagrađeni učesnici će dobiti po jednu majicu za sebe i kuma/kuma i 2 vaučera od po 10.000 dinara za kupovinu u DTL prodavnicama, za sebe i kuma/kumu. Vaučere je moguće iskoristiti do 31.12.2023. godine u bilo kojoj DTL prodavnici.
 • 4 x set sačinjen od 4 majice i 2 noćenja na bazi polupansiona za 4 osobe u hotelu „Đerdap“ u Kladovu** – nagrađeni učesnici će dobiti majice za sebe, osobu po svom izboru, kuma/kumu i osobu po izboru kuma/kume, kao i za sebe, osobu po svom izboru, kuma/kumu i osobu po izboru kuma/kume. Vaučer za putovanje je moguće iskoristiti najkasnije do 31.12.2023. godine. Nagrada se ne može preneti na treće lice ili zameniti za novac.

*Jedan učesnik može dobiti jednu nagradu

**Organizator ne pokriva troškove puta ili bilo koje druge troškove nastale u vezi sa ovim putovanjem.

Nagrađene Učesnike će birati stručni žiri sačinjen od:

 • Stefan Čvorović, direktor marketinga DTL-a
 • Milan Vuković, rukovodilac marketinga DTL-a
 • Ivan Tomašević, direktor menadžmenta kategorija DTL-a

Stručni žiri će nagrade dodeljivati prema kriterijumu originalnosti, kreativnosti, duhovitosti i inspirativnosti.

Učesnici nagradnog konkursa, kao ni osvajači nagrada nemaju pravo da zahtevaju drugačiji poklon od onog koji je naveden u ovim Pravilima. Nagrada se ne može zameniti za novac.

 

 1. PROGLAŠENJE POBEDNIKA I PREUZIMANJE NAGRADE

Dobitnici nagrada „set sačinjen od 2 majice „Kume, kidaš“ ili „Kumo, kidaš!“ i paketa od 24 limenke Lav Premium 0,33l“ će biti proglašavani periodično, tokom trajanja aktivnosti, sve dok ne budu podeljene sve nagrade iz ove katergorije. Svi Učesnici konkurišu za neku od nagrada tokom celog trajanja aktivnosti, od prvog do poslednjeg dana, nevezano za datum i vreme kada su postavili komentar, broj komentara i društvenu mrežu gde su postavili komentar (i eventualno objavili story).

Dobitnici ostalih nagrada, odnosno „set sačinjen od 2 majice i 2 vaučera od po 10.000 dinara za kupovinu u DTL prodavnicama“ i „set sačinjen od 4 majice i 2 noćenja na bazi polupansiona za 4 osobe u hotelu „Đerdap“ u Kladovu“, će biti proglašeni najkasnije 10 radnih dana od dana završetka nagradnog konkursa.

Autori najboljih priča, odnosno dobitnici nagrada, biće proglašeni na jedan od sledećih načina:

 • Objavom u komentaru originalnog posta sa zadatkom za učestvovanje u nagradnom konkursu
 • Posebnim postom na stranicama društvenih mreža Organizatora (Facebook stranica DTL Domaći Trgovački Lanac i Instagram stranica srbija)
 • Story objavom na stranicama društvenih mreža Organizatora (Facebook stranica DTL Domaći Trgovački Lanac i Instagram stranica srbija)

Objavljivanjem dobitnika nagrada na jedan od iznad navedenih načina smatra se da su svi Učesnici dobili obaveštenje o nagradama. Učesnici su u obavezi da u roku od 48 sati od dobijenog obaveštenja na bilo koji od iznad navedenih načina, sa ili bez taga profila nagrađenog učesnika ili nakon kontaktiranja direktnom porukom u inbox, Organizatoru odgovore i da potvrde da su obavešteni da su izabrani za nagradu i da obaveste kuma (odnosno osobu o kojoj su napisali priču) o osvojenoj nagradi i da dostave svoju adresu stanovanja, mail adresu i broj telefona. U slučaju da Učesnik u navedenom roku (48 časova) ne obavesti Organizatora o prihvatanju poklona, Učesnik gubi pravo na dobijeni poklon i žiri bira sledećeg dobitnika po istim pravilima. Takođe, Učesnik konkursa i prijavljena osoba prihvatanjem nagrade se slažu da momenat uručivanja poklona bude snimljen i postavljen na društvene mreže Organizatora, kao i da Organizator objavi njihovo ime i prezime kao deo liste nagrađenih učesnika.

Svi lični podaci zaštićeni su u skladu sa Opštim aktima organizatora u oblasti zaštite podataka o ličnosti i u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka. Učesnici konkursa se izričito slažu da organizator koristi lične podatke isključivo za potrebe ovog konkursa.

Učesnici konkursa se slažu da njihovi profili budu tagovani u objavama (story, post, komentar ili bilo koja druga vrsta objave) na društvenim mrežama Organizatora tokom trajanja nagradnog konkursa. Učesnici su saglasni da budu kontaktirani direktnom porukom u inbox u cilju obaveštenja i/ili isporuke nagrada tokom trajanja konkursa, kao i nakon završetka trajanja konkursa u cilju dogovora oko isporuke nagrada.

 

 1. OPŠTE ODREDBE

Organizator zadržava pravo da u svakom trenutku izmeni ovaj Pravilnlnik.

Organizator obaveštava sve učesnike ovog konkursa da isti ima isključivo zabavni karakter, da se učešće ni na koji način i ni pod kojim uslovima, posredno ili neposredno ne naplaćuje, niti je učestovanje u konkursu uslovljeno bilo kakvim materijalnim davanjem ili činidbom od strane osobe koja učestvuje u konkursu. Kompanija Meta ni na koji način nije uključena u pripremu i realizaciju ovog konkursa i ne snosi nikakvu odgovornost za nju.

Molimo da pažljivo pročitate ova pravila pre nego što uzmete učešće, a pre nego što nastavite, trebalo bi da odštampate ili sačuvate kopiju ovih pravila za svoju arhivu.

Prijavom za učestvovanje u konkursu smatra se da je svaki učesnik pročitao/la ova pravila, da ih je razumeo u celosti i dao saglasnost za sledeće:

Kao lice koje je starije od 18 godina, saglasan/a sam sa davanjem mojih ličnih podataka.

Potvrđujem da sam obavestio prijavljenu osobu da ću o njoj napisati priču i da ta osoba prihvata pravila ovog nagradnog konkursa.

Takođe sam saglasan/a da materijal nastao tokom realizacije ovog konkursa može da se koristi na internet stranici koju je postavio Organizator kao i da se koristi u druge marketinške svrhe (Facebook, Instagram i dr.), a sve u vezi ovog konkursa i dok traje promocija ovog konkursa.

Obavešten/a sam da se moji lični podaci ili podaci prijavljene osobe, u koju mogu da spadaju ime i prezime, mejl adresa, adresa stanovanja i broj telefona prikupljaju isključivo zbog identifikacije i/ili kontaktiranja dobitnika nagrade. Takođe sam obavešten/a o svom pravu da svoj pristanak ili pristanak prijavljene osobe na davanje ličnih podataka opozovem, kao i svojim pravima u slučaju nedozvoljene obrade.

Pristajem da budem kontaktiran od strane Organizatora u vezi ovog konkursa.

Potvrđujem da sam upoznat sa pravom da Organizator pri realizaciji ovog konkursa ne prihvati ili ukloni sav materijal koji po svom nahođenju smatra neprihvatljivim, zbog toga što nisu u skladu sa propisima ili nisu u skladu sa pozitivnim vrednostima koje Organizator promoviše (biće uklonjene poruke koje se dovode u vezu sa: nasiljem, stavljanjem maloletnih lica u vezu sa alkoholom, povezivanjem alkohola i vožnje, pozivanjem na nasilje, nacionalnu, versku, rasnu ili bilo koju drugu vrstu netrpeljivosti).

Potvrđujem da Organizator ne snosi odgovornost u slučaju zloupotrebe materijala kao i da Organizator nije odgovoran za štetu koja mi može nastati usled (zlo)upotrebe podataka koje ostavljam ovim putem.

 1. POSTUPANJE U SLUČAJU VANREDNE SITUACIJE

Usled vanrednih situacija (kao što su požari, poplave, pandemije i dr.) na koje nije mogao da utiče, Organizator zadržava mogućnost kašnjenja pošiljke sa poklonom.

 

 1. REŠAVANJE SPOROVA

U slučaju spora, stranke će nastojati da isti reše na dogovorom na miran način. U slučaju da dogovor nije moguć, primeniće se pravo Republike Srbije i nadležnost suda u Beogradu.